Чи треба вивчати в сучасній школі творчість Маркеса?

   Одні з провідних тем творів Ґарсія Маркеса —  це теми самотності, відчуженості людини у світі та проблема влади, причин переродження в некеровану законами й мораллю деспотичну тиранію. Маркес пише про самотність латиноамериканської людини. Але точніше було б сказати, про самотність будь-якої людини. І дійсно, кожен із нас, навіть оточений любов’ю близьких і друзів, у якісь моменти життя залишається наодинці зі своїми болем, коханням, стражданням, страхом, урешті-решт — щастям.  Декому може здатися, що він має право робити зі своїм життям що завгодно, адже це його життя і ніхто не може завадити йому. Та автор роману «Сто років самотності» переконливо доводить, що поведінка, дії і вчинки людей впливають на майбутнє їхніх дітей, онуків і наступних поколінь. За гріхи предків відповідають навіть невинні нащадки.
   Я вважаю, що головна роль літератури для 11 класу - це хвилювати, спонукати до роздумів і виховувати людину. Маркес робить висновок, що зло -  в самій людині, в тому, що людство втрачає духовний зв'язок з природою, нехтує мораллю, тому урок для молодого покоління не пройде даром.

Комментарии

  1. Це чудово! Що зло - в самій людині, в тому, що людство втрачає духовний зв'язок з природою, нехтує мораллю, тому урок для молодого покоління не пройде даром. Згідна!

    ОтветитьУдалить

Отправить комментарий

Популярные сообщения